Welkom op de nieuwspagina van de SO groepen.

Alle SO groepen van de Boslust plaatsen hier regelmatig leuke updates met een of meer foto's.

6 Weken lang hebben SO Rood en SO groen over het thema hulpdiensten gewerkt.

We zijn meer te weten gekomen over de ambulance, politie en brandweer. Weet je waar we geweest zijn met elkaar? Bij de brandweerkazerne in Ommen. Wat was dat leuk zeg! We hebben daar een rondleiding gehad. De kleren van de brandweermannen hebben we bekeken. Sommige kinderen mochten zelfs een brandweerman helm op. Tjonge deze was wel erg zwaar, hoor.

Brandweer1

In de kazerne stonden meerdere brandweerauto’s. Deze konden we mooi van dichtbij bekijken.

We hebben verschillende brandslangen bekeken, de "wasstraat" van de brandslangen zijn we in geweest, we hebben een brandweerboot gezien en ook een hoek waar afgekeurde auto’s stonden. Met deze auto’s doen de brandweermannen oefeningen. We hebben verschillend gereedschap bekeken; zelfs een grote “knipschaar” en een spreider, dat was indrukwekkend. Het allerleukste was dat we in de brandweerauto mochten zitten. We kijken terug op een leerzame ochtend.

Brandweer2

Op woensdag 30 maart 2022 vond een “speciale” studiedag plaats voor al het personeel van alle SBO- en SO-scholen en alle schoolcoaches van het Expertise- en Dienstencentrum van het SWV Twente Noord! Op deze speciale dag hadden ALLE leerlingen die gebruik maken van gespecialiseerd onderwijs binnen ons SWV een vrije dag. Dat gaf alle leerkrachten, onderwijsassistenten, directeuren, begeleiders, etc. de gelegenheid om met en van elkaar te leren.

Vanuit het prachtige Heracles Stadion in Almelo leerden de deelnemers van de welbekende ontwikkelingspsycholoog Steven Pont meer over het grote belang van hun pedagogische taak om kinderen in veiligheid tot leren te laten komen.

studiedag2022

Van elkaar leerden de deelnemers in de maar liefst 20 workshops, waarvoor we gebruik konden maken van de prachtige skyboxen, veel over elkaars werkwijzen, methodieken, achtergronden. Van kennisoverdracht over hoe om te gaan met meerbegaafde kinderen met autisme, van ervaren hoe je kinderen actiever kunt laten zijn op de speelplaats, hoe je iPads doelgerichter kan inzetten, tot zelf ervaren hoe het is om autisme te hebben, etc. etc. voor elk wat wils.

Deelnemers hebben stof tot nadenken gehad over de toekomst van ons gespecialiseerde onderwijs: parels en puzzels werden – onder het genot van een goede lunch - samen open gedeeld. Het was een bijzonder waardevolle dag met nieuwe contacten en mogelijkheden tot nadere verbinding met elkaar!

Vandaag heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan de SO groepen van de Boslust. Rond 9 uur kwamen de Sint en zijn pieten aan op de school en werden ze welkom geheten door de directeur en alle kinderen.

sinterklaas2

De pieten kwamen aanfietsen met een tandem en Sinterklaas werd gebracht met de auto. Na dit welkom hebben alle groepen een bezoek gebracht aan de Sint in de gymzaal waarna de kinderen een cadeau mochten uitzoeken in de pakjeskamer.

sinterklaas

sinterklaas1

Onze groep SO oranje doet mee met de muzikale felicitatie voor koningin Máxima die in mei dit jaar 50 jaar hoopt te worden. Met de actie #50dagenmuziek wordt een muzikale taart gemaakt en worden muziekfragmenten verzameld en gedeeld om samen met haar aandacht te blijven vragen voor muziekonderwijs voor iedere leerling in Nederland en het Caraïbisch gebied. Natuurlijk hopen we op de muziektaart te komen maar we zijn vooral heel trots op deze muzikale toppers! Kijken jullie mee?

sorood

In SO rood werken we over ‘de Post’. We hebben een bezoek gebracht aan het ‘PostNL sorteercentrum Zwolle’. Wat hebben we een prachtige morgen gehad!

We zijn begonnen met een korte film; de geschiedenis over ‘De Post’.Vervolgens mochten we een kijkje nemen in bedrijf van bovenaf. We hebben onze ogen uit gekeken. We hebben gezien hoe brieven, tijdschriften en pakketjes gesorteerd werden d.m.v. grote machines. Wat een bedrijvigheid; mensen die per fiets, step, heftruck door het bedrijf reden.

Na afloop kregen we allemaal een oranje ‘Dopper’ mee naar huis. Na een uur keerden we moe maar voldaan terug naar school. Bijkomen van alle indrukken.