Welkom op de nieuwspagina van de BW groepen.

Alle Praktijk groepen van de Boslust plaatsen hier regelmatig, leuke updates met een of meer foto's.

  Afgelopen vrijdag hebben we het project Gigagroen afgesloten met een expositie en alle ouders waren uitgenodigd om te komen kijken. Elke BW klas heeft zijn werk gepresenteerd en BW2A zelfs met een filmpje/dans! Deze dans kun je hier terug kijken.

Vrijdag 25 september mochten we met de klas BW 2B varen op rondvaartboot Queen of the Vecht valley. Naar stuw van Vilsteren en terug. Een prachtige tocht.

Project ruimte voor de vecht.

 

Project ruimte voor de vecht

Afgelopen vrijdag zijn we weer begonnen met de keuzemiddag. Een van de keuzes was buitenkoken, het is de bedoeling dat de leerlingen allerlei kleine gerechten gaan klaarmaken maar dan niet in een keuken maar op een vuurtje. Het was heerlijk buiten weer vrijdag waardoor we met de hele groep rondom het vuur konden zitten.

buitenkoken keuzemodule

Vandaag stond er een marshmallow taart op het menu, deze hebben we in een dutch oven klaar gemaakt (= een soort gietijzeren pan). Ondertussen hebben we vuurgemaaktt met een vuurstaal, iets moeilijker dan met een aansteker maar wel een leuke uitdaging voor de leerlingen.

Ook houtjes hakken met de hakhulp vonden de leerlingen erg leuk, waarna we een mooi vuurtje konden maken. Na een half uur was de taart klaar en konden we de inhoud met een kaakje uit de pan schrapen, Mmmmm!

Benieuwd naar het recept? kijk dan even hier. 

buitenkoken3